You are here

2012 Ralis sprintas OMP taurė (video)

Lenktynėse vertėsi Vytauto Švedo ekipažas

Į „B" lygos ralio sprinto varžybas dalyviai susirinko ne tik pakovoti dėl nugalėtojo vardo, bet ir pasitreniruoti prieš kitą savaitgalį vyksiančias ralio varžybas - „Halls Winter Rally".

Pirmajame greičio ruože per greitai įlėkdamas į posukį vertėsi Gvidono Bajorūno ir Mato Valiulio ekipažas.Laimei, sportininkai rimtai nenukentėjo. Prie apvirtusio automobilio pribėgęs žiūrovų būrys greitai atvertė automobilį „Seat Toledo", kurį sportininkai iškart užkūrė ir patraukė iš trasos ribų.

Kiek vėliau trasoje užstrigo Karolio Raišio ir Ryčio Lukausko „Honda Civic Type-R", jiems taip pat pagelbėjo greitai atskubėję lenktynių žiūrovai.

Trasoje taip pat vertėsi Egidijaus Savicko ir Arūno Jackonio „Honda Civic Type-R". Labiausiai šiose lenktynėse nepasisekė pasitreniruoti atvykusiam Vytauto Švedo ir Žilvino Sakalausko ekipažui, kurie ketvirtajame greičio ruože vertėsi ir rimtai apgadino automobilį „Mitsubishi Lancer Evo X". Kaip teigė Vytautas Švedas, jis nenugirdo vieno posūkio, ir to pasekmė sudaužytas automobilis ir itin komplikuota situacija prieš „Winter Rally". Tačiau svarbiausia, kad nenukentėjo ekipažas.

Techninė komisija

8 val. ryto prasidėjusi ir dvi valandas trukusi techninė komisija baigėsi. Patikrinus lenktynininkų automobilius, jie išlėkė susirašinėti trasos.

Ralis sprintas „OMP taurė"

Sausio 21 dieną (šeštadienį) startuoja trečiasis ralio sprinto „OMP taurė" etapas, kuris turėjo įvykti pernai, bet dėl netinkamų oro sąlygų buvo perkeltas į 2012-us metus.

Į šį autosporto renginį užsiregistravo apie 30 dalyvių, tarp kurių yra ir 2011 metų Lietuvos ralio čempionas Vytautas Švedas, kuriam tai bus puiki treniruotė prieš artėjantį „Halls Winter Rally 2012". Puiki galimybė pasitreniruoti, pritraukė ir daugiau gerai žinomų lenktyninkų, kurių pavardės įrašytos dalyvių sąraše: Rokas Lipeikis, Ramūnas Čapkauskas, Martynas Samuitis, Rokas Kvaraciejus bei kiti.

Ralį sprintą sudaro šeši greičio ruožai, t.y. tris greičio ruožus lenktyninkai važiuos po du kartus. Bendras greičio ruožų ilgis yra 45,2 km.

Ralio sprinto startas 13 valandą. Lenktynės vyks Vilniaus rajone, netoli Didžiosios Riešės.

Kategorijos: