You are here

Prognozuojamas karštas 2014 metų Lietuvos driftingo sezonas

  • Driftas
    Driftas
  • Driftas
    Driftas
  • Driftas
    Driftas
  • Driftas
    Driftas

Tik prasidėjo 2014 metai, o jau yra sudarytas visų metų renginių kalendorius. Visų dalyvių ir žiūrovų  laukia net 3 skirtingos lygos, tai yra trys čempionatai, tai pat „EEDC“ ir „Drift All Stars“ renginiai. Iš viso 14 renginių, kurie vyks Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje, Trakuose ir Kačerginėje. Taip pat šiuo metu derinama su Alytaus savivaldybe dėl renginio organizavimo ir vienos iš pagrindinių gatvių uždarymo Alytuje.

Mūsų laukia Lietuvos Driftingo čempionatas ir dvi lygos, kurias organizuos visiems žinoma „D1Sport“ komanda. Ketvirtus metus iš eilės jie rengs „D1Sport driftingo čempionatą“, kurio pereinamąją taurę šiuo metu turi Andrius Čibirka, ir naują „street“ lygos čempionatą. Kiekvieną DSDC (D1Sport Street Drift Chalange) ir DDC (D1Sport Drift Championship) lygą sudarys keturi atskiri etapai.

Tikimasi, kad šie metai bus dar įdomesni nei praeiti, nes planuojami etapai vyks naujose vietose. Planuojama vieną iš etapų surengti ant Trijų kryžių kalno arba Kaukaro žiede, o kitą –  tarp „Vychi“ vandens parko ir „Ozo“ prekybos centro. Alytaus mero pavaduotoja Nijolė Makštutienė suteikė galimybę organizuoti vieną iš etapų Alytaus gatvėse, todėl šiuo metu derinama, kurioje vietoje bus rengiamas etapas ir kuri gatvė bus uždaryta.

„DDCSL Street“ lygos čempionatas skirsis nuo kitų lygų savo apribojimais: Top 5 pilotai, dalyvaujantys DDC čempionate, negalės rungtis „street“ lygoje. Taip pat padangų plotis bus ribojamas iki 215 mm, tačiau aukštis ir padangų skersmuo nebus ribojami. Reglamente bus tam tikrų apribojimų dėl diftongo bolidų. Tokie apribojimai leis suvienodinti daugumos dalyvių greitį, žiūrovai turės galimybę pamatyti naujus veidus ant apdovanojimų pakylos. Driftingo entuziastai, kurių  biudžetas nėra didelis, turės daugiau galimybių užimti geresnę vietą, nes, suvienodinus dalyvių greitį, pilotų sugebėjimai lems daugiau negu automobilio paruošimas.

„Šiemet nemažai dėmesio skirsime Driftingo komandoms. 2014 m. sezone bus pradėta komandinė įskaita, o sezono pabaigoje planuojame apdovanoti 3 geriausias komandas. Be to, parado metu bus suteikta galimybė pasirodyti komandoms ir laimėti papildomus prizus bei žiūrovų ovacijas“, – sako „D1Sport“ komandos prezidentas Kastytis Alekna.

2014 m. „D1Sport“ Driftingo renginių sezone numatoma nemažai pokyčių. Planuojama daugiau dėmesio skirti žiūrovams ir jų pramogoms. Taip pat daugiau dalyvių galės laimėti taures, dalyvaudami naujuose Driftingo rungtyse.  Tarp kvalifikacijos ir porinių važiavimų dalyviai, neperėję kvalifikacijos, varžysis rungtyse „Kiss The Wall“, „Kick“ ir „King of Parking“.

„Kiss The Wall“ – „pabučiuok sieną“ – rungties užduotis bus savo automobilio bamperiu paliesti specialiai pastatytą sieną. Tai yra dauguma dalyvių daužys savo bolidus į sieną ir viskas tik dėl žiūrovų simpatijų ir taurės už gražiausią „Kiss The Wall“.

„Kick“ – „smūgis“, tai rungtis, kurios metu pilotai turės pravažiuoti kuo arčiau ir kontakto atveju pilotas ne pralaimės, o atvirkščiai negu pagal varžybų reglamentą, laimės kovą (kontaktas, po kurio bėgantysis pakeitė slydimo trajektoriją ar kampą, reiškia besivejančiojo pralaimėjimą).

„King of Parking“ – „parkavimosi karalius“, tai rungtis, kurios metu Driftingo pilotai turės pastatyti savo bolidus tarp dviejų stovinčių mašinų. Kas tai padarys įspūdingiau, tas laimės taurę.

DSDC (D1Sport Street Drift Chalange) preliminarios datos:

1Etapas 2014-04-20 d. Vilnius

2 Etapas 2014-05-3 d. Vilnius

3 Etapas 2014-05-24 d. Alytus

4 Etapas 2014-07-12 d. Klaipeda

5 Etapas 2014-09-14 d. Traku raj.

DDC (D1Sport Drift Championship) preliminarios datos:

1 Etapas 2014-05-4 d. Vilnius

2 Etapas 2014-05-25 d. Alytus

3 Etapas 2014-06-8d. Vilnius

4 Etapas 2014-07-13 d. Klaipeda

5 Etapas 2014-09-7 d. Kaunas

Mažiausiai 4 etapai iš kiekvienos lygos bus surengti šiemet.

2014 m. Lietuvos automobilių drifto lenktynių čempionatas

Pirmojo etapo apžvalga ir nuotraukos

 

 

Visų 2014 m. autosporto renginių Lietuvoje kalendorius.

Kategorijos: