You are here

2018 metų Baltijos šalių žiedinių lenktynių čempionato kalendorius

  • BaTCC/Organizatorių nuotrauka
    BaTCC/Organizatorių nuotrauka

Paprastai metų gale skirtingų automobilių sporto disciplinų prizininkai ir čempionai išsidalina apdovanojimus ir titulus, tačiau šį kartą sezono sankirta atrodo kiek kitaip. Tik 2018 m. vasario 3 dieną Baltijos šalių ištvermės ir trumpųjų nuotolių lenktynių nugalėtojai ir čempionai rinksis Rygoje, kur bus įvertinti 2017 metų geriausi sportininkai ir greičiausios komandos. Tuo tarpu, apdovanojimų belaukiant, šių lenktynių serijų organizatoriai pristatė ir 2018 metų kalendorių.

Vasario 3-ią ant apdovanojimų pakylos – lietuvių gausybė.

Prieš pristatant 2018-ųjų metų sezono etapų datas, norisi pasveikinti tuos, kurie vasario 3-iąją „Riga Motor Museum“ patalpose bus įvertinti kaip praėjusio sezono geriausieji. BaTCC lenktynkių serijos „BGT“ klasėje greičiausiu tapo latvis Pavel Shchapov, antroji ir trečioji vietos teko lietuviams Mariui Dijokui ir Vyteniui Gulbinui. „BTC1“ klasėje pirmąja vieta gali didžiuotis čempionato naujokas iš Rusijos Andrey Yushkin, na o antroji ir trečioji vietos priklauso lietuviams Edvinui Mardosui bei Aurimui MIštautui. Tuo tarpu „BTC2/ TCR“ klasėje pergalę visiems iš panosės nugvelbė Lietuvos lenktynininkė Ernesta Globytė, antroje vietoje liko latvis Artūrs Bartraks, o trečiąjį pakylos laiptelį apdovanojimų ceremonijos metu puoš dar viena mergina iš Lietuvos – Indrė Senkutė-Gedgaudienė.

Baltijos šalių ištvermės lenktynių greičiausių trejetas absoliučiai – vien lietuviai. Pirmoje vietoje – „Skuba Dream“ komanda ir „Porsche 911 GT3 997“, antrieji – „Nero-GSR Racing Team“ ir „VW Golf GTI TCR“, o trečioje vietoje – „Rotoma Racing“ ir „BMW M3 E92“ automobilis. Beje, ir kitose čempionato klasėse didžioji dalis nugalėtojų – lenktynininkai ir komandos iš Lietuvos.

2018 metų Baltijos šalių čempionatų pirmasis etapas – jau gegužės pradžioje.

Po apdovanojimų ceremonijos prabėgus vos 3 mėnesiams, lenktynininkų jau lauks pirmasis 2018 metų sezono etapas Rygos „Bikernieki“ trasoje. Jis įvyks jau gegužės 11-13 dienomis „DeWALT Grand Prix 2018“ metu. Šio renginio metu įvyks ir Latvijos čempionato bei atskirų „NEZ“ (Šiaurės Europos) lenktynių serijų etapai. Panašu, kad lenktynininkai 2018 metų sezoną daugiausiai laiko leis Rygoje: antrasis etapas įvyks toje pačioje trasoje jau birželio 08-10 dienomis. Trečiasis BaTCC (trumpųjų nuotolių) lenktynių etapas dalyvių lauks ir vėl Rygoje jau birželio 29 – liepos 01 dienomis. Tuo tarpu, ilgųjų nuotolių lenktynės (BEC 4H) kartu su BaTCC serija į Rygą grįš „Riga Summer Race“ lenktynių metu rugpjūčio 17-19 dienomis. Tik paskutiniojo etapo metu, rugsėjo 22-23 dienomis sportininkai varžysis Estijoje, Parnu mieste esančioje „Auto24Ring“ trasoje.

Autorė Inga Juškevičiūtė

Kategorijos: