You are here

2014 Nissan Qashqai

„Nissan“ oficialiai pristatė naują, antros kartos krosoverį „Qashqai“, kuris spinduliuoja nauju dizainu ir sieks būti taip pat perkamas, kaip ir jo pirmtakas.

Naujasis sportiškai atrodantis modelis yra ilgesnis, žemesnis ir platesnis už pirmtaką. Gamintojas teigia, kad interjere naudojamų medžiagų kokybė ženkliai pagerėjo bei atsirado daugiau prabangos. Taip pat išaugo bagažinės talpa.

„Qashqai” siūlomas su dvejais benzininiais ir dvejais dyzeliniais agregatais su galimybe rinktis versiją su visais arba dvejais varomais ratais. Transmisijų pasirinkimas taip pat bus: mechanika arba „Xtronic“ automatas.

1,2 litro DIG-T benzininis variklis generuoja 115 AG ir 190 Nm. Su 6 laipsnių mechanine transmisija ir priekiniais varomais ratais toks automobilis vidutiniškai sunaudos 5,6 l/100 km. Galingesnė versija su 1,6 litro varikliu generuoja 150 AG ir 240 Nm, o šimtui kilometrų kelio kuro sąnaudos išlieka tokios pačios kaip ir silpnesnės versijos.

Taupiausias bus 1,5 litro dCi dyzelinis agregatas su 110 AG, kurio vidutinės degalų sąnaudos bus tik 3,8 l/100 km. Galingesnė versija su 1,6 litro varikliu ir priekiniais varomais ratais ir mechanine pavarų dėže sunaudos 4,4 litro kuro, o variklio galia siekia 130 AG. Visais ratais varomai versijai prireiks 0,5 litro daugiau.

Kategorijos: 
Automobiliai: