You are here

Aurum 1006 km lenktynės 2023: Liepos 19-22 dienomis

  • Aurum 1006 km lenktynės
    Aurum 1006 km lenktynės

Paaiškėjo 2023 metais Palangoje vyksiančių didžiausių Baltijos šalyse maratoninių „Aurum 1006 km lenktynių“ data.

Tai bus jau 24-asis istorijoje, nuo 2000-ųjų VšĮ „Promo Events“ be pertraukų organizuojamas prestižinis automobilių lenktynių festivalis, į didžiausiąjį šalies kurortą sportininkus ir šio renginio aistruolius sukviesiantis kitų metų liepos 19-22 dienomis.

Regis, patvirtinti renginio datą – bene lengviausia misija, tenkanti prestižinių lenktynių organizatoriams. 

„Tačiau taip nėra, - sako renginio iniciatorius ir organizatorius, „Promo Events“ direktorius Darius Jonušis, kitų metų vidurvasarį kartu su savo komanda laikysiantis jau 24-ąjį, ne mažiau atsakingą egzaminą. – Prieš patvirtinant renginio datą teko ne kartą konsultuotis ne tik su šalies automobilių sporto federacija, bet ir su daugelio Europos panašių lenktynių organizatoriais bei atsižvelgti į jų arenose vyksiančias lenktynes“. 

Pasak D. Jonušio ieškoti kompromisų skatino ne vien pernykštis faktas, kai keliais frontais besivaržiusi „Gera dovana – Šiauliai by RD Sings“ komanda, sekmadienio popietę sėkmingai pasirodžiusi Portimao (Portugalija) trasoje vykusiose 24 val. lenktynėse, jau trečiadienio popietę  su savo „Lamborghini Huracan Super Trofeo“ turėjo prisistatyti „Aurum 1006 km lenktynių“ techninei komisijai.

Šiauliečiai, regis, neįmanomų pastangų dėka reikiamu laiku atsidūrę Palangoje, nusipelnė didžiausios ne tik organizatorių, bet ir žiūrovų pagarbos. 

Sklandus, iš anksto patvirtintas varžybų grafikas, kaip teigia D. Jonušis, leidžia tolygiau paskirstyti jėgas bei prioritetus ir užsienio sportininkams, kurie neužmiršta, o debiutantai iš naujo randa kelią į Palangą.   

„Todėl jau dabar sportininkus ir žiūrovus kviečiu pasižymėti savo kalendoriuose 2023 metų liepos 19-22 dienas, kai lauksime jūsų tradicinėje mūsų susitikimų vietoje - pamėgtame šalies vasaros kurorte“, - primena D. Jonušis. 

Kad lenktynės Palangoje kasmet vis aštrėja, o jų baigtis tampa bemaž neįspėjama net didžiausiems automobilių sporto korifėjams, tą geriausiai iliustruoja kad ir pernai vykusių varžybų baigtis. 

Ar išdrįstų kas nors prieš lenktynių startą lažintis, jog 1006 km distancijoje antruosius prizininkus nuo nugalėtojų skirs vos 26,726 sek. deficitas? 

O trečiosios vietos laimėtojus nuo antrųjų skyrė vos akimirka - tik 0,211 sek.!

Štai kokios dramos žiūrovų laukia „Aurum 1006 km lenktynėse”. Ir niekas neabejoja, kad 24-osiose varžybose kitais metais jų bus ne mažiau.  

„Žiūrovams tai buvo tikras saldainis, neleidžiantis nukreipti dėmesio nuo trasos, o teisėjų korpusui, kurį pernai papildė nemažai užsieniečių, sėmusių patirtį geriausiose Europos trasose, - labai atsakingas ir įtemptas darbas iki pat finišo“, - situaciją 1006 km trasoje apibūdino lenktynių vyriausiasis komisaras Gražvydas Smetonis, čia dirbantis nuo pat pirmųjų varžybų.

Lenktynių įtampa žavėjosi ir Palangos miesto meras Šarūnas Vaitkus, ne kartą akcentavęs, jog svetingumu garsėjantys palangiškiai kiekvieną atvykusįjį kviečia susipažinti su kasmet vis gražėjančiu kurortu, kurio vardas jau neatsiejamas nuo „Aurum 1006 km lenktynių“.

Tačiau vasaros fiesta Palangoje – tai ne vien greičiai ir per kraštus kunkuliuojantis azartas. Bene didžiausia renginio vertybė, kad šiame kelių dienų festivalyje sau mielą užsiėmimą ras net ir ne itin besidomintys automobilių sportu. 

Tai muzikos ir pramogų pasaulio atstovų pasirodymai lenktynių didžiojoje scenoje ir kelių policijos inicijuojamos eismo saugumo akcijos, tai naujausių automobilių pristatymai ir istorinių, spalvomis bei laku tarsi nauji žvilgančių automobilių paroda ir lenktynės, tai „Technitis“ žiūrovų slalomas ir jaunimo pamėgtas decibelų dragas, tai „Olybet 108 km moterų iššūkio“ orientacinis  ralis, pernai sulaukęs beveik 100 ekipažų dėmesio, ir dar daug kitų atrakcijų, į savo verpetą nejučia įtraukiančių ir jauną, ir jau pagyvenusį.  

Kategorijos: