You are here

2012-ųjų Europos metų automobilio rinkimai

„Europos metų automobilis 2012" finalas

Kovo 5 dieną paaiškėjo „Europos metų automobilio 2012" rinkimų nugalėtojas. Juo tapo elektromobilis  „Opel Ampera", kuris pasidalijo pergale su dvyniu „Chevrolet Volt". Šis automobilis surinko 330 taškų ir aplenkė antroje vietoje likusį „Volkswagen Up!" (281 taškas) bei trečią vietą užėmusį „Ford Focus" (256 taškai).

Paaiškėjo septyni finalininkai

Sausio 9 dieną paaiškėjo septyni finalininkai, kurie toliau kovos dėl „Europos metų automobilio 2012" titulo.

Komisija atrinko šiuos automobilius:

- Citroen DS5

- Fiat Panda

- Ford Focus

- Opel Ampera

- Range Rover Evoque

- Toyota Yaris

- Volkswagen Up!

35 automobiliai siekia „Europos metų automobilio 2012" titulo

Po Frankfurto automolių parodos, sekantis svarbus automobilistams renginys Europoje yra Europos metų automobilio rinkimai.

Šiais metais komisiją sudarys 59 žurnalistai, atstovaujantys 23 Europos valstybes. Ispanija, Prancūzija, Vokietija, Italija ir Didžioji Britanija turės šešis savo atstovus, kadangi šios šalys užimą didelę dalį automobilių pramonėje. Kitos valstybės turės žymiai mažiau savo atstovų.

2012 metų automobilio rinkimuose dalyvaus tik tie automobiliai, kurie rinkoje buvo ne ilgiau kaip dvylika mėnesių. Ir jie turi būti visiškai nauji, o ne po kosmetinio ar mechaninio atnaujinimo. Taip pat automobilis turi būti parduodamas bent penkiose Europos šalyse, ne mažiau nei 5000 vienetų per metus.

Renkant metų automobilį bus atsižvelgiama į šiuos kriterijus: dizainas, saugumas, kaina ir valdymas. Du svarbiausi kriterijai tai bus technikos inovacijos bei kokybės ir kainos santykis.

2012 metų sausio 9 dieną iš 35 penkių dalyvių bus atrinkti septyni finalistai. Tuomet komisijos nariai turės paskirstyti savo 25 balus penkiems automobiliams, iš kurių vienas privalės gauti 10 balų.

Nugalėtoju taps tas automobilis, kuris surinks daugiausiai taškų, nepriklausomai nuo kėbulo tipo, variklio darbinio tūrio ar kuro sąnaudų.

Europos metų automobilio rinkimuose dalyvaus šie modeliai: Audi A6 ir Q3 BMW 1 serija ir 6 serija Chevrolet Aveo ir Orlando Citroen DS4 ir DS5 Fiat Panda Ford Focus Honda Civic Hyundai i40 ir Veloster Kia Picanto ir Rio Lancia Ypsilon Lexus GS Mazda CX-5 Mercedes-Benz B-Class, M-Class ir SLK-Class Opel Ampera/Chevrolet Volt Opel Zafira Tourer Peugeot 508 ir 3008 HYbrid4 Porsche 911 (991) Ranger Rover Evoque Renault Kangoo Z.E. ir Fluence Z.E. Ssangyong Korando Toyota Verso S/Subaru Trezia Toyota Yaris Volkswagen Beetle, Jetta ir Up!

Kategorijos: