You are here

2014 BMW Z4

Žvelgdami į koncepcinį „BMW“ modelį „Zagato“, spėliojome, kad įkvėpimo iš jo pasisems būsimas „Z4” modelis, tačiau atnaujintame pastarajame kabriolete „Zagato“ įkvėpimo nematome.

Atnaujintame „Z4” kabriolete tik keletas naujų smulkmenų: naujo dizaino LED dienos šviesų žiedai priekiniuose žibintuose bei „BMW“ emblema ant jų, taip pat nauji 17 ir 18 colių ratlankiai. Dar reiktų paminėti ir naujo dizaino posūkių pakartotojus su chromo apdaila priekiniuose sparnuose.

„BMW“ dar pridėjo naują išorės spalvų „Hyper Orange“ paketą, kurį pirkėjai galės rinktis su vienu iš trijų atspalvių: „Mineral Grey“, „Glacier Silver“ bei „Valencia Orange“.

Šio spalvų paketo dizainas pereina ir į „Z4” interjerą, oranžinė spalva yra kombinuojama su juoda oda ir Alcantara: sėdynės, prietaisų skydas bei durų apdailos.

Jungtinių Amerikos Valstijų rinkai „BMW“ pasiūlys 2,0 litrų keturių cilindrų variklį, pasiekiantį 240 AG (sDrive28i) bei du 3,0 litrų šešių cilindrų agregatus: 300 AG (sDrive35i) ir 335 AG (sDrive35is). Tuo tarpu Europos rinka gaus visiškai naują modelio versiją - „sDrive18i”.

Tai bus 2,0 litrų keturių cilindrų variklis su turbokompresoriumi, kuris pasiekia 156 AG ir 240 Nm galią. Variklis gali būti sujungtas su šešių laipsnių mechanine arba aštuonių laipsnių automatine greičių dėže.

Šis variklis atnaujintam „Z4” kabrioletui 100 km/h greitį leis pasiekti per 7,9 s (su automatine greičių dėže – per 8,1 s). Maksimalus greitis siekia 221 km/h. Vidutinės kuro sąnaudos sudarys 6,8 l/100 km.

Pasaulinė „Z4” premjera įvyks 2013 metų sausį Detroito automobilių parodoje, o pardavimai bus pradėti kovo mėnesį.

Kategorijos: 
Automobiliai: