You are here

Vikšrinis tankas - „Lada T-21099“

Benzingalviai nuolat suka galvas, kaip patiems pasigaminti kokią nors įdomią transporto priemonę. Štai Omske, Rusijoje, vienas vyrukas pasigamino vikšrinį „Lada“, kuriam suteikė „T-21099“ vardą. Tai kaip pagarba legendiniam tankui „T-34“. Penki skaičiai pavadinime priklauso „Lada Samara“.

Su tokia transporto priemone galima važiuoti praktiškai bet kur ir tokį automobilį galima vadinti tiesiog tanku.

Vikšrus vyras pasigamino pats. Šiam darbui jam prireikė 6 savaičių. Ratai paimti nuo „Moskvich“, ir ant viršaus užkeltas „Lada Samara“ kėbulas. Tanką primenančioje transporto priemonėje yra panaudota ir „GAZ“, UAZ“ bei kitų automobilių detalių. Iš viso vyras šiam projektui investavo 300 000 rublių (apie 3 800 eurų).

„Lada T-21099“ benzininis variklis turi 90 AG galią, o 100 km kelio jam reikia net 16 litrų degalų. Sukti vikšrus juk nėra taip lengva. Maksimalus „tanko“ greitis yra 65 km/h. Žinoma, norint pasiekti šį greitį reikia „amžinybės“.

Tačiau automobilis skirtas ne greičiams, o važiuoti ten, kur nėra kelio. Omske yra daug sniego, todėl snieguotomis vietovėmis automobilis važiuoja be problemų, taip pat jis puikiai tinkamas ir keliams nusivalyti.

Kategorijos: 
Automobiliai: